Gå til innholdet

Vedlikehold

Generelt vedlikehold av skjærefjøler

For å bevare kvaliteten og levetiden til en skjærefjøl i tre, er det viktig å følge noen grunnleggende vedlikeholdsråd. Treverk er et levende materiale som krever riktig omsorg for å opprettholde sin skjønnhet og funksjonalitet.

Viktig å huske:

  • Ikke bruk oppvaskmaskin: Skjærefjøler i tre skal aldri vaskes i oppvaskmaskin. Den intense varmen og vannmengden kan føre til at treverket sprekker, vrir seg eller blir misfarget.
  • Håndvask: Rengjør skjærefjølen for hånd med mild såpe og varmt vann. Sørg for å vaske hele overflaten grundig for å fjerne matrester og bakterier. Skyll godt på begge sider og tørk av med en ren klut.
  • Lufttørking: La skjærefjølen tørke helt ved å stille den opp på kanten. Dette forhindrer at vann samler seg og treverket blir skadet, og sikrer at luft sirkulerer rundt hele fjølen.
  • Oljebehandling: For å beskytte treverket og forlenge levetiden, bør skjærefjølen jevnlig behandles med en matsikker olje, slik som mineralolje eller annen treverkolje. Dette hjelper til med å forsegle porene i treverket og forebygger at fuktighet trenger inn og skaper skade.
  • Unngå langvarig fuktighet: Ikke la skjærefjølen ligge i bløt i vann eller stå våt over lengre tid. Vann kan trenge inn i treverket og forårsake at det utvider seg, noe som kan føre til sprekker eller deformering.

Ved å følge disse enkle vedlikeholdstrinnene vil din skjærefjøl i tre fortsette å være både vakker og funksjonell i mange år fremover.

© Hammer Tre Design